Det er 5 urter referert til som ‘Kongen over urter’, og basilikum er en av dem.

Som sine fettere mynte, oregano, rosmarin, salvie, timian, lavendel og merian, tilhører basilikum familien lamiaceae.

Vi kan skrive et fult kapittel som forklarer hvorfor basilikum betraktes som ‘kongen av urter’, og selv om det er et kulinarisk vidunder er det også en medisinsk urt, men for å lære mer om det anbefaler vi deg å konsultere Google.

Når du dyrker basilikum i en Tower Garden®, anbefaler vi deg å plante 6 til 8 frø per rockwoll beholder. Temperaturene må være 20°C og høyere for å oppnå optimale resultater. Imidlertid kan temperaturer over 30°C /85°F hindre prosentandelen av vellykkede frøplanter. Det optimale temperaturområdet for plantingen av basilikum er 20°C /68°F til 25°C /75°F. Vi anbefaler deg imidlertid å følge råd fra frøleverandøren. Eksempelvis kan for Thai basilikum spire lett over 25°C /75°F.

Selv om basilikum er en ekstremt produktiv plante når den vokser på et aeroponisk tårn, tar det litt tid for vekstprosessen før den kan høstes: to til tre uker for spiring (noen ganger opptil 1 måned avhengig av temperaturer og/ eller type) og ytterligere 4 til 8 uker før den er klar for høsting.

Når den er klar til å høstes kan hele basilikumplanten enten trekkes ut av tårnet med hele rotsystemet, eller kun noen blader eller grener uten at det påvirker hele planten.

Basilikumplanten vil fortsette å gi ny vekst i minst 4 til 6 måneder, avhengig av værforhold og type.

Basilikum kan høstes når den har utviklet omkring 10 par blad. Det anbefales også å knippe av (med fingrene eller med en saks) tuppen av stilkene for å fremme forgrening. Regelmessig knipping er viktig for å hindre at basilikumplanten blomstrer. Når basilikumplanten begynner å blomstre, signaliserer den slutten på vekstsyklusen.

På Agrotonomy Tower Farms lar vi alltid noen få basilikumplanter blomster for å tiltrekke pollinatorer: basilikumblomster er bie-magneter!!

Med tanke på at det tar lang tid å nå modenhet mellom dyrkningsprosessen og den innledende vekstfasen, råder vi deg til å kutte basilikum og nyte flere regelmessige innhøstinger fra samme plante.

Vær imidlertid forsiktig, rotsystemet til basilikumplanten din er ekstremt inntrengene. Når det er mulig, etter 8 ukers vekst, trekker du planten ut av tårnet, kutter halvparten av rot volumet og planter den tilbake i tårnet.

Du kan enkelt dyrke forskjellige basilikumsorter på samme tårn: lilla basilikum, kanelbasilikum, salatbladbasilikum, Rubin-basilikum, anisbasilikum, afrikansk blå basilikum (som er en hybrid), hellig basilikum (Thai basilikum).

Enten du bruker basilikum som en kulinarisk urt (salater, pesto, etc.) eller som en medisinsk urt (fordøyelse, betennelsesdempende, leveravgiftning osv.) anbefaler vi deg sterkt å ta med basilikum i din plantestrategi.

Fra en Tower Farm perspektiv er basilikum en av de beste overskudds avlingene som dyrkes kommersielt, siden den har overlegent mange næringsstoffer, antioksidanter og flavonoide verdier.

Vi tilkjennegir ikke overlegenheten til basilikumen vår som et kommersielt slagord, men heller beviser det: basilikum er en av avlingene som ble grundig testet gjennom den vitenskapelige komparative studien som ble publisert på nettstedet vårt. Vitenskap lyver ikke: Tower Garden®-teknologi lar oss dyrke en overlegen avling når det gjelder basilikum.

Thai basilikum dyrket i en Tower Garden
Basil - Thai
“Hvis jeg ble tvunget til å velge bare en urt å dyrke kommersielt i en Tower Farm, ville jeg valgt basilikum. Selvfølgelig er alle bladgrønnsaker og urter dyrket med Tower Garden®-teknologi overlegen, men basilikum er min favoritt å dyrke med tanke på avling og sorter! På et personlig nivå, når du lager mat, fra pesto til Phat kaphrao, er basilikum den eneste urten som er et symbol på italiensk og thailandsk matlaging: mine 2 favoritt kulinariske stiler! “
Mathias Levarek

CEO, Agrotonomy Corp

Vegansk Pesto-oppskrift med basilikum fra Tower Garden®