Som ruccola er sennepskål relatert til Brassicaceae /Cruciferous-familien. Sennepskål kommer i forskjellige former og gir sjenerøse avlinger. Sennepskål har en overraskende sammensatt smak mens de avslører sanne sennepssmaker, i sann Dijon-stil!

Det er ingen begrensninger i forhold til hvilke plantepotter som kan brukes når du dyrker sennepskål.

Når du dyrker sorter med fulle blader som Green Wave eller Red Giant, foretrekker vi å bruke den nedre halvdelen av tårnet på grunn av bladstørrelsen.

Sennepskål sorter med takkede blader som Golden Frills eller Ruby Streaks kan plantes hvor som helst på tårnet (inkludert på toppen av tårnet) siden bladene ikke hindrer andre avlinger. Videre gir ikke takkede blader mye motstand når det dyrkes utendørs.

Sennepskål kan høstes hver 3. til 6.uke, avhengig av variantene.

Planter kan høstes ved å bli trukket ut av tårnet sammen med røttene, eller bare ved å plukke individuelle blader. Når du høster individuelle blader, anbefaler vi at du plukker de ytre større bladene og lar det være igjen nok blader (3 til 5) i midten for å fremme gjenvekst.

I motsetning til ruccola (kusinen) tilsvarer andre generasjons Sennepskål den første høsten når det gjelder smak og tekstur. Sennepskålblader vil fortsette å vokse fortløpende i omtrent fire uker. Avlinger med sennepskål vokser ikke godt i klima over 25°C / 80°F.

Sennepskål har tidligere fått dårlig medieomtale fordi det er en avling som inneholder erukansyre. Erukansyre kan bare være giftig for menneskekroppen når den inntas regelmessig og i store mengder. De eneste testene som viste de negative effektene av erukansyre ble utført på rotter og andre dyr.

Sennepskål vokser perfekt sammen med ruccola planter på samme tårn. Fullpakket med kalsium, magnesium, folsyre og vitamin K: vi anbefaler deg sterkt å ta sennepskål av alle slag inn i ditt kulinariske repertoar!

Sjekk ut denne videoen som viser 1 måneds vekst i Tower Garden. I denne videoen vil du se to typer sennepsgrønnsaker som trives på Tower Garden: