Frøene til bladbeten spirer raskt og frøplanter er vanligvis klare til å plantes i tårnet innen 7 til 10 dager.

Etter flere komparative tester anbefaler vi å så kun en til to sorter som maksimum i hvert tårn: noen typer bladbete gror større blader noe som kan overvelde mindre sorter.

Selv om før fra forskjellige sorter kan se like ut, må du ikke blande de i samme potte med rockwoll siden forskjellige sorter vokser i forskjellig tempo.

Det er derfor bedre å omfavne en monokulturstrategi (eller skille forskjellige sorter med minst 2 potter imellom).

Bladbete kan høstes ved å trekke planten ut av tårnet, eller den kan høstes delvis ved å kutte blader ved basen av stilken, i hvilket tilfelle nye blader vil vokse tilbake.

Bladbete er en plante med høy avling og selv om den fortsetter å vokse hvis du bare kutter bladene, anbefaler/ foretrekker vi å høste planten ved å trekke den ut av tårnet når den fortsatt er ung.

Dersom planten høstes delvis og den gror nye blader, blir plantebunnen tykkere.

Noe som, etter kort tid, gjør det umulig å trekke den ut av tårnet (og forhindrer dermed rotbehandling når planten blir eldre).

Vi hadde til og med en bladbeteplante som ble så tykk i bunnen at den sprakk tårnseksjonen den ble plantet i.

Baldbete er et pakket med næringsstoffer og er en utmerket kilde til kostfiber, vitamin A, C, K og B-vitaminer, samt mineraler som jern, magnesium og kalium.

Nok en gang, planteprosessen og gro tiden er kort, noe som gjør det enkelt å sikre en innhøstingsrotasjon. Bladbete har jordiske smaker og fra et kulinarisk perspektiv, enten det er juice eller stekt rå i en wok, er det også bedre å høste bladbete som en ung plante!

“Hvis du er en Tower Garden®-eier og vil ha en rikholdig og høyavling som er sunn og gir vann i munnen, er bladbete det perfekte valget for deg.”
Mathias Levarek

Administrerende Direktør, Agrotonomy Corp.