Uncategorized @nb | Agrotonomy https://agrotonomy.com/nb/ Tower Garden & Tower Farms Thu, 23 Dec 2021 07:47:10 +0000 nb-NO hourly 1 Det beste hydroponiske jordbærkultiverings-stystemet https://agrotonomy.com/nb/det-beste-hydroponiske-jordbaerkultiverings-stystemet/ Wed, 22 Dec 2021 10:50:40 +0000 https://agrotonomy.com/best-hydroponic-strawberry-cultivation-system/
Teamet hos Agrotonomy er glade for å ha inngått et samarbeid med NGS for internasjonal distribusjon av deres oscillerende jordbærproduksjonsteknologi for drivhus.

NGS er verdens ledende produsent av hydroponiske jordbærsystemer. Deres innovative oscillerende hydroponiske metode lar dem vokse opp til 300 000 planter per acre, samtidig som de betydelig letter innhøstingen. Sammenlignet med vanlig jordbruk, representerer dette en 5x økning i avling per kvadratmeter.

Jordbærfarmer som bruker banebrytende hydroponisk NGS-oscillasjonsteknologi, finnes i over 20 land, alt fra Portugal til Storbritannia og Laos til USA.

Dette banebrytende hydroponiske jordbærdyrkingssystemet er designet for minimum 1 hektar drivhusareal.

Vi tilbyr komplette nøkkelferdige hydroponiske jordbærfarm-løsninger i samarbeid med NGS, inkludert drivhusbygging og montering (potensielle kunder som er interessert i en drivhusjordbærgård mindre enn 1 hektar bør avstå fra å spørre om NGS sitt hydroponiske jordbærdyrkingssystem, da 1 hektar virkelig er MOQ for slik teknologi).

Eksempel på et NGS oscillerende jordbærdyrkingssystem som de produserer for drivhusdrift
NGS har brukt flere år på forskning og utvikling av det første vertikale innendørs jordbærsystemet, etter å ha fungert som verdensledende innen produksjon av hydroponisk jordbær i 20 år.

På grunn av Agrotonomys ekspertise innen vertikal oppdrettsutvikling, bestemte vi oss for å slå oss sammen med NGS for å markedsføre dette innovative vertikale hydroponiske systemet for jordbær, som nå er tilgjengelig over hele verden.

Dette innendørs hydroponiske jordbærvekstsystemet kan produsere 28 tonn jordbær på 375 kvadratmeter, eller 230 tonn på 2500 kvadratmeter (basert på et 8 meter høyt tak). Vi snakker om et innendørs hydroponisk system som bruker høyteknologiske HVAC-systemer med flere klima og er fullstendig opplyst av LED-lys.

Dette banebrytende vertikale jordbærsystemet er den første intensive innendørs jordbæroppdrettsløsningen med 100% kontroll over alle landbruksfaktorer, og sikrer maksimalt utbytte og den beste fruktkvaliteten.

Denne innendørs intensive hydroponiske jordbærproduksjonsteknikken bruker bare halvparten av LED-lysene som vertikal oppdrett normalt vil kreve. Det er en sann ingeniørbragd: garantert høsting av jordbær alle 12 månedene i året, alt dyrket innenfor byens grenser!


Eksempel på et NGS oscillerende jordbærdyrkingssystem som de produserer for innendørs jordbruk
Det opprinnelige formålet med dette vertikale hydroponiske innendørssystemet var å dyrke jordbær i Midtøsten. Den ble designet som en måte å dyrke jordbær hele året på uten å måtte håndtere overdreven varme. Fordi 100% av vekstprosessen er kontrollert når det gjelder lysstyrke, temperatur, fuktighet, CO2-nivåer, luftutveksling/sirkulasjon, vann- og næringskvalitet, er det også det ideelle hydroponiske vekstsystemet for jordbær for ekstremt kaldt vær.

Vårt vertikale hydroponiske system er imidlertid ikke bare det eneste svaret for konstant høsting av jordbær hele året, under ekstreme forhold (varmt eller kaldt), men det er også den eneste løsningen for tett jordbærproduksjon i urbane omgivelser.

Jordbærdyrking i en by gjør det mulig å omgå tradisjonelle transport- og distribusjonslinjer. Jordbær kan plukkes når de er modne (i forhold til konvensjonell oppdrett). Jordbær kan hentes samme dag som de selges til kunden takket være vår teknologi, som eliminerer behovet for kjøling.

Jordbær, i motsetning til epler eller bananer, er en ikke-klimakterisk frukt som slutter å modnes etter høsting. Når jordbær plukkes for tidlig, frigjør de ikke nok sukker eller flavonoider, noe som resulterer i halvsprø, syrlige umodne frukter.

Jordbær plukkes vanligvis 7-10 dager før de er klare, slik at produsentene kan levere en frukt som ikke blir ødelagt under distribusjonen. Dessverre vil sluttkjøperne bli tvunget til å kjøpe umodne jordbær. Sammenlignet med et modent jordbær plukket i riktig øyeblikk, er slik frukt dårligere når det gjelder næringstetthet og antioksidantnivåer, i tillegg til å smake surt og mangler saftigheten.

Å montere en farm med jordbær er det eneste alternativet for å selge modne jordbær som ble plukket dagen før de ble solgt.

Den eneste beviste intense jordbæroppdrettsmetoden som kan settes opp innendørs er NGSs vertikale jordbærhydroponiske system.

Teamet hos Agrotonomy kan hjelpe deg med kjøp, installasjon og opplæring av ditt innendørs vertikale jordbærhydroponiske system på dine vegne.

The post Det beste hydroponiske jordbærkultiverings-stystemet first appeared on Agrotonomy.]]>
Hva kan du gro i en Tower Garden HOME? https://agrotonomy.com/nb/hva-kan-du-gro-i-en-tower-garden-home/ Wed, 03 Nov 2021 14:26:38 +0000 https://agrotonomy.com/what-can-you-grow-in-a-tower-garden-home/

I all hovedsak kan enhver vare som trives i en kommersiell Tower Farm også vokse på et Tower Garden HOME.

Selv om reservoaret til Tower Garden HOME er mindre enn det til Tower Garden som brukes i en Tower Farm, er de modulære stabelbare tårndelene de samme. Dessuten er gjødselen som brukes i Tower Garden HOME identisk med de som brukes i Tower Farm.

Ikke tvil: Tower Garden HOME er ikke et “kjøkkenleketøy” eller et “pyntetårn.” Det er virkelig en matmaskin som vil gi profesjonelle resultater i ditt eget hjem.

Vi anbefaler deg å bruke følgende video som skisserer hva du kan dyrke med Tower Garden-teknologi:

The post Hva kan du gro i en Tower Garden HOME? first appeared on Agrotonomy.]]>
Ny modell med Tower Garden i Europa https://agrotonomy.com/nb/ny-modell-med-tower-garden-i-europa/ Wed, 03 Nov 2021 11:40:42 +0000 https://agrotonomy.com/new-model-of-tower-garden-for-europe/
Den nye Tower Garden modellen for Europa er nå tilgjengelig!

Vi snakker om den nye Tower Garden HOME.

Selv om slike tårn opprinnelig var ment for hjemmebruk på hjemmemarkedet, er de nå ofte brukt av en rekke skoler, eldreomsorgsfasiliteter, kontorer, kafeteriaer og andre institusjoner.

Denne modellen inkluderer 16 planteporter for dyrking av planter i vanlig størrelse. Videre har den øvre halvdelen av tårnet 16 planteåpninger for dyrking av stiklinger.

Tower Garden HOME, som for tiden selges i Europa, er endelig den samme som er tilgjengelig i USA.

Reservoaret til Tower Garden HOME har innebygde hjul. Det har også et valgfritt justerbart LED-lyssett for dyrking av avlinger innendørs.

Kostnadene er som følger:

Land

Tower Garden

LED-lys

Gjødsler A + B

(1L hver)

Tower Garden Tyskland

€649.00

€285.00

€30.00

Tower Garden Nederland

€649.00

€293.00

€30.00

Tower Garden Spania

€649.00

€296.00

€30.00

Tower Garden Irland

€659.00

€301.00

€30.00

Tower Garden Storbritannia

£589.00

£261.00

£25.00

Tower Garden Norge

NOK 7,499.00

NOK 3,110.00

NOK 400.00

Tower Garden Sveits

CHF 639.00

CHF 288.00

CHF 30.00

Tower Garden Belgia

€649.00

€293.00

€30.00

Tower Garden Frankrike

€649.00

€294.00

€30.00

Tower Garden Italia

€659.00

€297.00

€30.00

Tower Garden Østerrike

€649.00

€290.00

€30.00

Prisene som er skrevet ovenfor inkluderer moms og frakt.

Hvis du bor i Europa og landet ditt ikke er nevnt ovenfor, vennligst ta direkte kontakt med oss for å motta et tilbud siden ekstra frakt kostnader kan forekomme.

For å plassere bestillingen, vennligst fyll ut følgende bestillingsskjema: https://agrotonomy.com/tower-garden-order-request/

Vi sender via DHL fra vårt varehus i Tyskland. Det tar cirka 5 virkedager før den ankommer destinasjonen.

Du vil elske innhøstingen i Tower Garden!

The post Ny modell med Tower Garden i Europa first appeared on Agrotonomy.]]>
En ny tårnfarm i Afrika! https://agrotonomy.com/nb/en-ny-tarnfarm-i-afrika/ Mon, 01 Nov 2021 15:06:12 +0000 https://agrotonomy.com/a-new-vertical-farm-in-africa/
Agrotonomy er glade for å kunngjøre åpningen av en ny Tower Farm i Ekvatorial-Guinea i nær fremtid.

Dette prosjektet skal bygges i utkanten av Malabo, hovedstaden.

Ekvatorial-Guinea er delt inn i to (2) deler. Ekvatorial-Guinea er delt i to deler: fastlandet og øya Bioko, som ligger utenfor kysten av Kamerun.

Malabo er bygget på øya Bioko, som er 236 kilometer (147 miles) fra Ekvatorial-Guineas fastland på det afrikanske kontinentet.

Fra monteringsovervåking av Tower Farm til kontinuerlig prosjektrådgivning, vil Agrotonomy være aktivt involvert i utviklingen av dette prosjektet.

Vi tilbyr to gratis dager med Tower Farm-installasjonstilsyn og personellopplæring på stedet når du kjøper en Tower Farm fra oss. Når vi besøker stedet, kommer vi alltid som et team på to. Kunden er kun ansvarlig for flyreise, overnatting, mat og lokal transport.

Denne neste Tower Farm vil bli bygget på vegne av en ikke-statlig organisasjon (NGO), som er grunnen til at Agrotonomys ansatte vil gå utover ved å tilby gratis rådgivningstjenester på løpende basis.

Denne Tower Farm vil være i Vest-Afrika, nær ekvator, rett overfor våre andre Tower Farms-kunder i Kenya, i Øst-Afrika (Malabo er nesten på samme breddegrad som Nairobi).

Denne foreslåtte Tower Farm i Ekvatorial-Guinea vil være kontinentets desidert største.

Tower Farm pakkes nå klar til frakt. Vi vil holde deg oppdatert etter hvert som dette vertikale gårdsprosjektet i Vest-Afrika skrider frem!

Hele agrotonomys stab er i ekstase over å være en del av denne bestrebelsen.

I Europa, Asia, Afrika, Australia, Polynesia og Midtøsten etablerte Agrotonomy de første aeroponiske vertikale Tower Farms.

The post En ny tårnfarm i Afrika! first appeared on Agrotonomy.]]>
Urbant Hydroponisk Dyrking av Jordbær https://agrotonomy.com/nb/urbant-hydroponisk-dyrking-av-jordbaer/ Thu, 14 Oct 2021 13:03:28 +0000 https://agrotonomy.com/hydroponic-strawberry-urban-farming/
Hydroponisk dyrking av jordbær i urbane omgivelser er nøkkelen til bedre fruktsalg til befolkningen, generelt.

Jordbærfarmer er vanligvis enten utenfor eller i et drivhus.

Jordbærfarmer bruker høybed/rader belagt med plastfilm når de opererer utendørs. Denne typen plast er ment å fungere som mulch, bevare jordfuktighet og forhindre utviklingen av ugress. Frukten hindres også i å komme i kontakt med jorda eller vanningssystemet.

Jordbær dryppes og vannes i et åpent felt (næringsstoffer fortynnes i vann og planter mottar flytende gjødsel gjennom dryppbåndet). Jordbærfarmer som er åpne for publikum er sesongbasserte og har høstevansker.

En hydroponisk jordbærgård inne i et klimakontrollert drivhus, derimot, kan fungere godt året rundt ved hjelp av kunstig lys. I tøffe regioner er imidlertid vanlige hydroponiske jordbærfarmer svært dyre i drift når det gjelder energikostnader.

On the other hand, hydroponic strawberry farms in greenhouses located in cold climate areas are very demanding in terms of energy (artificial lights and heating). However, when well-conceived, such strawberry farms can produce large number of strawberries with extended seasons in comparison to conventional soil farming.

I en konvensjonell hydroponisk jordbærgård er det vanskelig å bringe temperaturen på et drivhus under 20-25°C når det opererer under ekstreme varmeforhold. Dette er grunnen til at selv et fullt klimakontrollert drivhus i en ørken eller i et tropisk klima, kan jordbæroppdrett bare gjøres sesongmessig og avlingene blir gjennomsnittlige.

På den annen side er hydroponiske jordbærfarmer i drivhus eller i kalde klimaområder veldig krevende når det gjelder energi (kunstig lys og oppvarming). Imidlertid, når de er godt satt opp, kan slike jordbærfarmer imidlertid produsere et stort antall jordbær med forlengede sesonger i forhold til konvensjonell jordbruk.

Et av de vanskeligste aspektene ved jordbærhage, enten det er utendørs eller i et drivhus, er å høste fruktene.

Jordbær er en frukt som ikke er klimatisk. Etter høsting fortsetter de ikke å modnes.

Frukt som produserer og frigjør etylengass, for eksempel epler, pærer, bananer, avokado, kiwi, papaya og tomater, fortsetter å modnes etter høsting.

Ikke-klimakteriske frukter, for eksempel bjørnebær, sitrus, kirsebær, agurker, paprika, ananas, bringebær og jordbær, fortsetter ikke å modnes etter at de er plukket.

Jordbæroppdrett har en rekke problemer, hvorav det ene er at frukten ofte blir plukket for tidlig. Jordbær har kort holdbarhet og er delikat. Jordbærprodusenter høster for tidlig for å sikre at frukten ikke blir råtten når den kjøpes av kunden på grunn av tidspunktet som kreves for høsting, pakking, distribusjon og detaljhandel.

Jordbær som høstes for tidlig har en hard, grusete tekstur og en sur smak. Fordi jordbær slutter å modne etter høsting, er hvilken frukt som plukkes praktisk talt det kunden får noen dager senere når det gjelder kvalitet.

Enda verre enn umodne jordbær, så tilbys det nå mange jordbær med den øvre delen av frukten hvit (under stilken). I jordbærdyrking blir det hvite området under stammen referert til som ‘hvite albuer’. Temperaturvariasjoner og/eller mangel på ernæring er de vanligste årsakene til hvite albuer. Den hvite delen av jordbæret modnes aldri, og derfor bør forbrukerne unngå å kjøpe jordbær med hvite albuer.

Enten de er produsert i en hydroponisk jordbærfarm som drives inne i et drivhus, eller om de snakker om en jordbærgård utendørs, ligger slike gårder vanligvis i landlige områder borte fra byer. Dette er grunnen til at jordbærbønder vanligvis høster jordbær for tidlig for å omgå tidsbegrensningene for transport og distribusjon.

Teoretisk sett må fruktene dyrkes i urbane sammenhenger for å tilby modne jordbær til markedet og leveres rett fra gården til forhandleren og/eller forbrukeren.

Dette er grunnen til at Agrotonomy for tiden driver et banebrytende vertikalt jordbrukssystem for innendørs jordbær laget i Sør-Spania. Dette er den ideelle jordbærløsningen for jordbær:

Dette innendørs vertikale dyrkingssystemet kan produsere 28 tonn jordbær på 375m2 og 230 tonn på 2500m2.

For å promotere det første intensive innendørs vertikale oppdrettssystemet for jordbær noensinne, har vi slått oss sammen med verdens ledende produsent av hydroponisk jordbærutstyr.

Denne revolusjonerende vertikale jordbærfarmsystemet gjør at du kan vokse frukt i byen. Når vi snakker om innendørs jordbærdyrking i vertikale systemer, vi referer til ‘innendørs’ som i på innsiden av en bygning/varehus (100% kunstiglys).

Vårt vertikale jordbær oppdrettssystem er løsningen for å redusere transitt og mange mellommennene før frukten når målet på grunn av sin plasseffektivitet og høyteknologiske HVAC ulike klimateknologi.

Vår urbane jordbruksteknikk gjør at vi kan dyrke jordbær under tøffe forhold hele året. Frukt kan samles så snart de er modne og leveres samme dag.

Til tross for at våre vertikale jordbærfarmer er helt opplyst av kunstige LED-lys, tilbyr vi en fullt miljøvennlig løsning fordi vi eliminerer flertallet av transport- og håndteringsleddene.

Ønsker du mer informasjon, vennligst klikk på følgende lenke: https://agrotonomy.com/indoor-strawberry-vertical-farms/.

The post Urbant Hydroponisk Dyrking av Jordbær first appeared on Agrotonomy.]]>
Mais dyrket i en Tower Garden https://agrotonomy.com/nb/mais-dyrket-i-en-tower-garden/ Mon, 17 May 2021 08:55:32 +0000 https://agrotonomy.com/growing-corn-on-a-tower-garden/
Når du dyrker mais i en Tower Garden®, er det obligatorisk å bruke et vekstbur for å støtte plantens stamme. Uten bruk av et vekstbur eller støttestruktur, vil maisplanten rive seg ut av tårnet ved vindfulle forhold. På grunn av vekten og størrelsen på maisplanter, anbefaler vi bare å dyrke mais hvis du bruker Tower Garden® Flex (med det grønne reservoaret) med et bur, og ikke Tower Garden® for hjemmebruk med det lille hvite reservoaret. Faktisk er det mye mer vann som passer inn i det grønne reservoaret, og dermed øker stabiliteten til tårnet når du dyrker større planter utendørs.

Mais dyrket i en Tower Garden® gir et gjennomsnittlig avlingsutbytte og mindre kolber og kjerner sammenlignet med dets motparter dyrket i jorden. Smaken er imidlertid forventningsfull og øker maisens sødme. Vi anbefaler å dyrke mais kun ut ifra et eksperimentelt perspektiv, fordi det er en massiv plante som monopoliserer det meste av tårnet, og forhindre at andre avlinger vokser.

Avlingsutbyttet av mais som vokser i Tower Garden® er langt dårligere enn å dyrke mais i jorden, basert på alle våre sammenlignende tester.

Imidlertid, selv om kolber og kjerner er litt mindre enn deres motparter dyrket gjennom konvensjonelt jordbruk, var kornet vi høstet i Tower Farm overraskende godt når det kom var modent.

Med mindre for eksperimentelle formål, fraråder vi å dyrke mais ved hjelp av Tower Garden®-teknologi.

The post Mais dyrket i en Tower Garden first appeared on Agrotonomy.]]>
Land der Tower Garden er tilgjengelig for øyeblikket https://agrotonomy.com/nb/land-der-tower-garden-er-tilgjengelig-for-oyeblikket/ Wed, 07 Apr 2021 10:21:40 +0000 https://agrotonomy.com/countries-where-tower-garden-is-currently-available/
Per april 2021 er Tower Garden for hjemmebruk tilgjengelig i følgende land:

1. Tower Garden USA:

2. Tower Garden Canada:

3. Tower Garden Europe

a. Tower Garden UK
− Tower Garden England
− Tower Garden Skottland
− Tower Garden Wales
− Tower Garden Nord-Irland
b. Tower Garden Belgia
c. Tower Garden Frankrike
d. Tower Garden Tyskland
e. Tower Garden Irland
f. Tower Garden Italia
g. Tower Garden Nederland
h. Tower Garden Norge
i. Tower Garden Spania
j. Tower Garden Sveits

Til dags dato har Agrotonomy Corp solgt Tower Garden Growing Systems i 16 europeiske land (før den offisielle, myke lanseringen av Tower Garden i Europa). Fra 1. mars har produsenten av Tower Garden imidlertid nå begrenset salg og kundesupport til landene som er oppført ovenfor.

Bortsett fra landene som er oppført ovenfor, opererer Juice PLUS + ® Company, eieren av Tower Gards merkevare (og Tower Farms), også i følgende europeiske land:

1. Østerrike
2. Danmark
3. Finland
4. Luxemburg
5. Polen
6. Sverige

Selv om vi foreløpig ikke har mottatt noen offisiell bekreftelse, håper vi at Tower Garden blir gjort tilgjengelig i Østerrike, Danmark, Finland, Luxemburg, Polen og Sverige senere i 2021.

Vi takker deg på forhånd for å vurdere å kjøpe Tower Garden Growing System via våre forhandlerlenker:

Tower Garden USA
Tower Garden Canada
Tower Garden Europe

Dessverre er Tower Garden for hjemmebruk ennå ikke tilgjengelig i land som ikke er oppført ovenfor.

Nok en gang kan vi bare sende Tower Garden til følgende land::

1. USA
2. Canada
3. Storbritannia
4. Belgia
5. Frankrike
6. Tyskland
7. Irland
8. Italia
9. Nederland
10. Norge
11. Spania
12. Sveits
13. Storbritannia

The post Land der Tower Garden er tilgjengelig for øyeblikket first appeared on Agrotonomy.]]>
Bladkål dyrket i en Tower Garden https://agrotonomy.com/nb/bladkal-dyrket-i-en-tower-garden/ Sun, 06 Dec 2020 08:09:56 +0000 https://agrotonomy.com/growing-collard-greens-on-a-tower-garden/

Bladkål som sine fettere kål og brokkoli er på alle måter en supermat!

Selv om formålet med denne publikasjonen ikke er å argumentere for helsemessige fordeler av hverken den ene eller den andre avlingen, kan vi si at det er en glede å dyrke og lage en så velsmakende, allsidig og sunn grønnsak.

Bladkål er i utgangspunktet en kål som også er ganske inntrengende art når den dyrkes i Tower Garden®.

Bortsett fra å blokkere ganske mange plantepotter, vokser bladkål til massive planter som kan destabilisere balansen i tårnet ditt. Derfor anbefaler vi anbefaler å kun bruke bunnplantingspottene i de to bunnseksjonene.

Det anbefales å plante bladkål på hver motsatte side av planteseksjonen for å balansere vekten.

Bladkål foretrekker kjøligere klima (selv om det fremdeles vil vokse gjennom hele sommervarmen, vil den ikke smake like godt). For de som er i varmt værklima, anbefales det å dyrke bladkål om våren og om høsten (vinteren er ok hvis temperaturen er under frysepunktet).

Til tross for deres inntrengende størrelse, elsker vi å dyrke bladkål for å kunne lage grønnsaksruller!

Nyt oppskriftsvideoen nedenfor og bon appetitt!

Lær hvordan du lager ferske grønnsaks vårruller med bladkål dyrket i Tower Garden®. Bladkål er perfekt for å lage grønnsakswraps og grønnsaksruller, og vi viser deg hvordan du gjør det!

Video: Oppskrift på grønnsaks ruller med bladkål

The post Bladkål dyrket i en Tower Garden first appeared on Agrotonomy.]]>
Selleri dyrket i en Tower Garden https://agrotonomy.com/nb/selleri-dyrket-i-en-tower-garden/ Sun, 06 Dec 2020 07:48:14 +0000 https://agrotonomy.com/aeroponic-celery-on-a-tower-garden/

Å gro selleri i en Tower Garden® har sine fordeler og ulemper:

Med mindre du planter selleri i drivhus med perfekte klimakontrollerte forhold vil selleri bruke lang til på å vokse i en Tower Garden® (opptil 60 dager eller lenger, avhengig av varianten.

Vi å også legge til, selleristenglene har en tendens til å bli tynnere enn når de plantes i jorden.

Selleri planter dyrket i Tower Garden® er imidlertid ekstremt smakfulle og anbefales på det sterkeste i juice.

I teorien kan hver eneste voksepotte i Tower Garden® bli brukt til planting av selleri, slik det gjøres i kommersielle Tower Farms.

Med andre ord kan den langsomme veksten av selleri kompenseres ved å optimalisere de voksende pottene i tårnet ditt. Selleri gror massive røtter og må høstes når den er moden.

Selleri kan høstes delvis eller helt (enten ved å plukke de større selleristenglene eller ved å trekke hele planten ut av tårnet sammen med rotsystemet).

Vi anbefaler deg å ha et par selleriplanter som til enhver tid vokser i Tower Garden® (kan plantes hvor som helst i tårnet).

Selleri gror massive røtter og må høstes når den når modenhet.

The post Selleri dyrket i en Tower Garden first appeared on Agrotonomy.]]>
Svamp agurk (Luffa) dyrket i en Tower Garden https://agrotonomy.com/nb/svamp-agurk-luffa-dyrket-i-en-tower-garden/ Sun, 06 Dec 2020 06:49:51 +0000 https://agrotonomy.com/growing-loofah-sponges-on-a-tower-garden/

vamp agurk planter, som deres fetter agurk, tilhører gresskarfamilien.

De produserer inntrengende ranker. Når du dyrker Luffa i Tower Garden®, er det nødvendig med en utvendig struktur for å dyrke plantene. Vinrankene kan bli så lange som 6 m (20 fot) og produsere store frukter. Svingene til en luffa-svamp er veldig effektive, men de trenger “noe” å ta tak i … På grunn av størrelsen på vinrankene, fraråder vi å bruke et støttebur siden et slikt alternativ ikke vil være tilstrekkelig for å støtte veksten til plantene.

Som med alle andre krypende avlinger, er vi imot å bruke bunnplantingsportene og la planten vokse på bakken. Faktisk er en av de største fordelene med Tower Garden®-teknologien reduksjon av skadedyr og insekter i forhold til konvensjonell dyrking i jorden. Ved å la planter vokse på jorden blir de utsatt for alle slags insekter, skadedyr og patogener, som ikke eksisterer når avlinger dyrkes opp fra bakken.

Vi sier ikke at dyrking av avlinger opp fra bakken utrydder skadedyrsproblemer, insekter, sopp osv. Imidlertid reduserer vertikal dyrkning risikoen for problemer.

Vi anbefaler å plante bare ett frø per rockwoll / kokostorv. Vi fraråder også å plante agurker samtidig (På samme tårn). Agurker vil alltid være klare tidligere og når slutten av livssyklusen mens luffaen fremdeles trives og vokser.

Agurkplanter har en tendens til å gro store røtter, som kan stekke seg gjennom flere planteseksjoner, kan agurkerøttene aldri fjernes helt når de blir kvitt planten. Som et resultat, etter tømming av agurker, hvis tårnet ikke blir rengjort ordentlig, begynner de resterende røttene å råtne (noe som skaper patogener som kan forurense de andre plantene som vokser på tårnet, bortsett fra risikoen for vann-pH og problemer med elektriskledeevne som råtne røtter kan skape ). Dette er grunnen til at vi ikke anbefaler å dyrke luffa og agurker på samme tårn, samtidig.

Luffa planter gir sjenerøst med frukt som brukes som en vegetabilsk svamp. Når luffafrukten er liten (20 cm / 8 tommer) er den også spiselig.

I forhold til å dyrke andre agurker, enten det er snakk om squash, kalebasser, sommersquash eller agurker, har ikke luffaplanter sopp eller sykdommer som mosaikkvirus. Luffa-svamper klarer seg ekstremt bra når de dyrkes med Tower Garden®-teknologi.

Når Luffafrukten er liten (20 cm / 8 tommer), er den spiselig.
Svamp agurk er markdekkende planter og kan vokse vinranker på opptil 5 meter (16 fot), noe som er tilfellet med svamp agurk planten vist på dette bildet, som vokser /kryper fra den lengste Tower Garden® i bakgrunnen. Vi bruker en topp metallkonstruksjon for å la rankene vokse utover fra tårnet.
Cucurbitaceae, også kalt cucurbits, er en plantefamilie som omfatter over 950 arter, hvorav de mest brukte er: squash, gresskar, sommersquash, kalebasser, meloner, agurker og Svamp agurk (Luffa)! Alle vokser utrolig bra i Tower Garden®.
The post Svamp agurk (Luffa) dyrket i en Tower Garden first appeared on Agrotonomy.]]>