Selv om aubergine bruker lang tid å gro, gir de et utmerket avlingsutbytte og en overlegen fruktkvalitet når de dyrkes på aeroponiske tårn.

Med tanke på vekten av fruktene (og ja, auberginer/eggplanter er frukt og ikke grønnsaker!), Anbefaler vi deg å dyrke dem ved hjelp av et dyrkningsbur.

Fra våre utallige komparative tester med dyrking av aubergine med eller uten bur, har vi lagt merke til at selv om avlingsutbyttet endte med å være det samme, dro vekten av avlingen, i mange tilfeller, stilken halvveis ut av tårnet når den ble plantet uten støtte av et vekstbur.

Ikke nøl med å plante forskjellige sorter av aubergine på samme tårn! En kombinasjon av lilla japanske auberginer, thailandske lilla auberginer blandet med knallrøde auberginer fra Tyrkia, grønne auberginer fra Afrika og den tradisjonelle middelhavs-auberginen på samme tårn vil gi fantastiske resultater (visuelt og kulinarisk!).

Hvis du planter innendørs, i et drivhus eller i et område som ikke har bier, anbefaler vi å ‘håndbestøve’ auberginene dine i et forsøk på å maksimere avlingsutbyttet (det vil gjøre en enorm forskjell). Alternativt kan du bruke et sprøytesett.

Visste du at aubergine teknisk sett ikke er grønnsaker, de regnes som bær? Aubergine tilhører familien søtvierfamilien, sammen med poteter, tomater, paprika og til og med tobakk.

Du kan til og med dyrke hvite auberginesorter!
Denne variasjonen av aubergine er kjent som japanske eggplanter.