Kalebasser kommer i mange former og størrelser. I likhet med luffaene vokser kalebassene eksponentielt og vinrankene kan bli opptil 12m.

Kalebasser er ekstremt utsatt for mugg og sopp. Som med alle agurker anbefaler vi deg å ha en dyrkningsstrategi som lar planten vokse på en struktur i stedet for å vokse på bakken.

Faktisk er kalebasser som vokser på bakken utsatt for patogener som kan forurense hele tårnet. Som alle agurker (agurker, squash, gresskar, luffa …), vokser kalebasser enorme rotsystemer. Ikke velg bunnplantingsseksjonen, dette for å unngå DWC (dypvannskultur). Bare legg ett frø per rockwoll / kokostorv.

Når det begynner å komme tegn til pulverformig mugg, anbefaler vi deg å blande en spiseskje maisstivelse per 5 liter vann og spray blandingen på bladene og stilkene (noen ganger fungerer det, noen ganger virker det ikke. Alt avhenger av infeksjonsnivået … selv om det ikke utrydder problemet, hjelper et slikt naturlig middel med å bremse soppinfeksjoner.).

Til tross for det pågående problemet med pulveraktig mugg blant andre sopprelaterte sykdommer, er kalebasser morsomme å dyrke, da de kan gi uregelmessig overdimensjonerte frukter i uvanlige former.

Når det gjelder avling, er kalebasser sjenerøse planter som gir mye frukt.

Vi anbefaler deg bare å dyrke kalebasser for eksperimentelle formål. Kalebasser dyrkes sjelden for å bli spist, og vi anbefaler Tower Garden®-eiere å prioritere bruken av tårnet sitt for å dyrke mat.

Kalebasser er perfekte avlinger å dyrke sammen med barn, fra et pedagogisk perspektiv.

Flaskekalebasser har blitt brukt siden eldgamle tider til en lang rekke bruksområder. Bortsett fra å være spiselig, blir flaskekalebasser tradisjonelt tørket og deretter brukt som lagringsbeholdere, flasker, instrumenter og dekorasjon.