Når du dyrker mais i en Tower Garden®, er det obligatorisk å bruke et vekstbur for å støtte plantens stamme. Uten bruk av et vekstbur eller støttestruktur, vil maisplanten rive seg ut av tårnet ved vindfulle forhold. På grunn av vekten og størrelsen på maisplanter, anbefaler vi bare å dyrke mais hvis du bruker Tower Garden® Flex (med det grønne reservoaret) med et bur, og ikke Tower Garden® for hjemmebruk med det lille hvite reservoaret. Faktisk er det mye mer vann som passer inn i det grønne reservoaret, og dermed øker stabiliteten til tårnet når du dyrker større planter utendørs.

Mais dyrket i en Tower Garden® gir et gjennomsnittlig avlingsutbytte og mindre kolber og kjerner sammenlignet med dets motparter dyrket i jorden. Smaken er imidlertid forventningsfull og øker maisens sødme. Vi anbefaler å dyrke mais kun ut ifra et eksperimentelt perspektiv, fordi det er en massiv plante som monopoliserer det meste av tårnet, og forhindre at andre avlinger vokser.

Avlingsutbyttet av mais som vokser i Tower Garden® er langt dårligere enn å dyrke mais i jorden, basert på alle våre sammenlignende tester.

Imidlertid, selv om kolber og kjerner er litt mindre enn deres motparter dyrket gjennom konvensjonelt jordbruk, var kornet vi høstet i Tower Farm overraskende godt når det kom var modent.

Med mindre for eksperimentelle formål, fraråder vi å dyrke mais ved hjelp av Tower Garden®-teknologi.