Knutekål er en annen sort av Brassica-familien som grønnkål, kål, bladkål, savoykål og brokkoli. Som alle fettere kan også knutekål betraktes som en supermat (så lenge den spises rå) da den er fullpakket med næringsstoffer og antioksidanter!

Overraskende nok, selv om det generelt blir sett på som en “vintergrønnsak”, kan knutekål trives ved temperaturer opp til 25 °C.

Knutekål vokser best i kjøligere klima og bør ikke dyrkes på toppen av sommervarmen (når knutekål-plantene er for varme, blir de langstrakte og gir uformede avlinger).

Lilla knutekål som vokser i et aeroponisk Tower Garden®

Selv om det ser spektakulært ut når du dyrker knutekål i de 4 øvre planteportene i tårnet, fraråder vi å gjøre det siden vekten av avlingen kan gjøre tårnet ustabile under vindfulle forhold. Faktisk, bortsett fra å gi et sjenerøst avlingsutbytte, produserer knutekål også store blader som øker innvirkiningen under stormfulle forhold. Knutekål kan ikke dyrkes i mikrogrønne vedlegg.
Vi anbefaler å plante bare en eller to frø maksimalt per rockwoll beholder. Alle fire plantepotter i en tårnseksjon kan brukes samtidig til å dyrke knutekål. Knutekål kommer i et grønt og lilla utvalg. Når man når modenhet, er knutekål spektakulær med sitt urokkelige ‘utseende’ når den vokser på en Tower Garden®!

Vi anbefaler på det sterkeste å dyrke knutekål og spise den rå i stedet for å lage den. Knutekål trenger bare å skrelles og enten raspes eller skives fint med mandolin. Den har den sprøe teksturen som reddik med en smak lik som kål. Vi elsker å dyrke og spise knutekål!