Hydroponische aardbeienlandbouw binnen een urban context is essentieel om beter fruit aan het publiek te kunnen verkopen.

Als het neerkomt op het verbouwen van aardbeien, zijn aardbeienboerderijen meestal buiten of in een broeikas te vinden.

Als we buiten bezig zijn, gebruiken aardbeienboerderijgen opgehoogde bedden/rijen, bedekt met plasticfolie. Zulk plastic materiaal wordt gebruikt om de bodem vochtig te houden en onkruid te vermijden. Hiermee zal het fruit ook niet in contact komen met de aarde of het irrigatiesysteem.

In een open veld worden aardbeien druppelsgewijs geirrigeerd en afgewerkt (voedingsstoffen worden in water verdund en planten krijgen zo’n vloeibare bemisting door het drip tape). Aardbeienboerderijen die zich buiten bevinden zijn seizoensgebonden en hebben uitgebreide oogstlogistiek nodig.

Aan de andere kant kunnen hydroponische boerderijen in een climate-controlled broeikas het hele jaar door blijven werken met behulp van kunstmatige lichten. Desalniettemin zijn conventionele hydroponische aardbeienboerderijen erg duur om in stand te houden in extreme klimaten met het oog op energiekosten.

In een conventionele hydroponische aardbeienboerderij, als we kijken naar extreme warme omstandigheden, is het moeilijk om de temperatuur in een broeikas onder de 20-25 °C te houden. Dit is waarom zelfs in een volledig climate-controlled broeikas in een woestijn of een tropisch klimaat, de aardbeienoogst seizoensgebonden is en de gewassenopbrengst vaak maar gemiddeld is.

Aan de andere kant vragen aardbeienboerderijen in broeikassen in koude klimaten veel energie vanwege kunstmatig licht en verwarming. Toch, als we alles hierbij meerekenen, kan zo’n aardbeienboerderij een groot aantal aardbeien produceren gedurende meerdere seizoenen in vergelijking met conventionele grondlandbouw.

Of het nu buiten of in een broeikas is, een van de grootste uitdagingen van aardbeien verbouwen zit hem in het oogsten van het fruit.

Aardbeien zijn niet-climacterische vruchten. Ze blijven niet doorrijpen na de oogst.
Climacterische vruchten zoals appel, peer, banana, avocado, kiwi, papaya en tomaat blijven rijpen na de oogst, aangezien deze vruchten ethyleengas produceren en uitstoten.

Maar, niet-climacterische vruchten zoals bramen, citrus, kersen, komkommers, paprika’s, ananassen, frambozen en aardbeien stoppen met rijpen na de oogst.

Een van de grootste problemen met het verbouwen van aardbeien is dat de vruchten soms te vroeg worden geoogst. Aardbeien zijn kwetsbaar en hebben een korte houdbaarheid. Door de timing die te maken heeft met de oogst, het verpakken, het distribueren en het verkopen, oogsten aardbeienboeren vaak te vroeg om er zeker van te zijn dat het fruit niet rot is als het door de klant wordt gekocht.

Als aardbeien te vroeg worden geoogst, zijn ze vaak erg hard en knapperig qua textuur en hebben ze een zure smaak. Gezien het feit dat de aardbeien stoppen te rijpen, zal welk fruit ook wordt geplukt overeenkomen in kwaliteit met wat de klant een paar dagen later zal ervaren.

Nog erger dan onrijp fruit, veel aardbeien worden tegenwoordig verkocht met een wit topje (onder de stengel). Dit witte deel onder de stengel worden ook wel ‘witte ellebogen’ genoemd in de wereld van aardbeien verbouwen. Zulke witte ellebogen zijn meestal het resultaat van temperatuurschommelingen en/of voedingsstoffen. Het witte deel rijpt nooit en klanten zouden geen aardbeien moeten kopen waar witte ellebogen aan zitten.

Of ze nu in een hydroponische aardbeienboerderij in een broeikas of in een aardbeienboerderij in een open veld buiten, bevinden zulke boerderijen zich meestal in het platteland, buiten de steden. Dit is waarom aardbeienboeren hun aardbeien meestal te vroeg oogsten, om zo de beperkte tijd van transport en distributie te kunnen omzeilen.

Theoretisch gezien, om rijpe aardbeien aan te kunnen bieden aan de markt, moeten de vruchten in een stedelijke omgeving worden verbouwd en direcht van de boerderij naar de retailer en/of consument worden gestuurd.

Dit is waarom Agrotonomy zich nu bezighoudt met het promoten van geavanceerde verticale aardbeien verbouwsystemen, gemaakt in Zuid-Spanje. Dit is de perfecte oplossing voor het stedelijk verbouwen van aardbeien:

Met dit aardbeien verbouwsysteem voor binnen gebruik kan je 28 ton aardbeien maken op een oppervlakte van 375 m2 en/of 230 ton op 2500 m2.

We hebben samengewerkt met ‘s werelds beste hydroponische aardbeienlandbouwapparatuur fabrikant om ‘s werelds eerste intensieve verticale aardbeien verbouwsysteem te promoten.

Dit revolutionaire verticale aardbeien verbouwsysteem laat ons fruit ver buiten de stadslimieten verbouwen. Als we praten over binnenshuis aardbeien verticale verbouwsystemen, zien we binnenshuis als in een gebouw/warenhuis (100% aangedreven door kunstmatig licht).

Door het efficiënte ruimtegebruik en zijn high-tech HVAC meerdere klimaten technologie, is ons verticale aardbeien verbouwsysteem dé oplossing om transport en het hebben van veel tussenpersonen voordat het fruit zijn bestemming bereikte te elimineren.

Met ons urban aardbeien verbouwsysteem kan je dingen verbouwen in extreme klimaten, 12 maanden per jaar. Fruit kan worden geoogst als het rijp is, dagelijks, en op dezelfde dag nog worden bezorgd.

Ook al worden onze verticale aardbeienboerderijen 100% aangedreven door kunstmatige LED verlichting, als we kijken naar ons energieverbruik, bieden we een écht eco-vriendelijke oplossing waarmee we de meeste van onze transport- en verwerkingskosten.

Om nog meer informatie te krijgen, klik op de volgende link: https://agrotonomy.com/nl/indoor-verticale-aardbeien-farms/