Okra vokser seg høy (opptil 1,8 m / 6 fot høy) og produserer en tung, sterk stamme. Dette er grunnen til at vi foretrekker å dyrke okra med støtte fra et vekstbur. Selv når du planter okra i de to laveste delene av tårnet, vil plantene vokse høyere enn selve buret. Størrelsen på okraplantene er en seriøs vurdering når man planlegger å plante andre grønnsaker i de øvre delene av tårnet.

Selv når du planter okra i de to laveste delene av tårnet, vil plantene vokse høyere enn selve buret. Størrelsen på okraplantene er en seriøs vurdering når man planlegger å plante andre grønnsaker i de øvre delene av tårnet. Vi anbefaler å dyrke bare to okraplanter per planteseksjon maksimalt, og dermed gi nok uhindret plass til at flere avlinger kan vokse på den øvre planteseksjonen.

Visste du at okra, bomull og hibiskus er botanisk slektende og alle er medlemmer av kattostslekta (Malvaceae).

Etter den første høsten, anbefaler vi at du fjerner plantens nedre blader i et forsøk på å øke produksjonen.

Okra må høstes når den er omtrent 5 til 8 cm lang.

Kutt stammen rett over toppen med en kniv; hvis stammen er for vanskelig å kutte, er poden sannsynligvis for gammel og bør kastes.

Bruk hansker og lange ermer når du kutter okraen fordi de fleste varianter er dekket med små pigger som vil irritere huden din, med mindre du har en spineless variant. Ikke bekymre deg: denne irritasjonen vil ikke oppstå etter at de er kokt.

Bortsett fra å dyrke okra til vår indiske matlaging, elsker vi å dyrke disse plantene fordi de ser fantastiske ut i tårnene, med de store mørkegrønne bladene og de vakre gule blomstene.

Det er virkelig en prydplante: veldig givende opplevelse fra et hagearbeidsperspektiv.

Ulempen er imidlertid at okraplanter produserer store blader og hindrer bruken av mange plantepotter, og reduserer dermed plantens voksepotensial i tårnet. Okrablomsten har et fantastisk tropisk utseende!