Hydroponisk dyrking av jordbær i urbane omgivelser er nøkkelen til bedre fruktsalg til befolkningen, generelt.

Jordbærfarmer er vanligvis enten utenfor eller i et drivhus.

Jordbærfarmer bruker høybed/rader belagt med plastfilm når de opererer utendørs. Denne typen plast er ment å fungere som mulch, bevare jordfuktighet og forhindre utviklingen av ugress. Frukten hindres også i å komme i kontakt med jorda eller vanningssystemet.

Jordbær dryppes og vannes i et åpent felt (næringsstoffer fortynnes i vann og planter mottar flytende gjødsel gjennom dryppbåndet). Jordbærfarmer som er åpne for publikum er sesongbasserte og har høstevansker.

En hydroponisk jordbærgård inne i et klimakontrollert drivhus, derimot, kan fungere godt året rundt ved hjelp av kunstig lys. I tøffe regioner er imidlertid vanlige hydroponiske jordbærfarmer svært dyre i drift når det gjelder energikostnader.

On the other hand, hydroponic strawberry farms in greenhouses located in cold climate areas are very demanding in terms of energy (artificial lights and heating). However, when well-conceived, such strawberry farms can produce large number of strawberries with extended seasons in comparison to conventional soil farming.

I en konvensjonell hydroponisk jordbærgård er det vanskelig å bringe temperaturen på et drivhus under 20-25°C når det opererer under ekstreme varmeforhold. Dette er grunnen til at selv et fullt klimakontrollert drivhus i en ørken eller i et tropisk klima, kan jordbæroppdrett bare gjøres sesongmessig og avlingene blir gjennomsnittlige.

På den annen side er hydroponiske jordbærfarmer i drivhus eller i kalde klimaområder veldig krevende når det gjelder energi (kunstig lys og oppvarming). Imidlertid, når de er godt satt opp, kan slike jordbærfarmer imidlertid produsere et stort antall jordbær med forlengede sesonger i forhold til konvensjonell jordbruk.

Et av de vanskeligste aspektene ved jordbærhage, enten det er utendørs eller i et drivhus, er å høste fruktene.

Jordbær er en frukt som ikke er klimatisk. Etter høsting fortsetter de ikke å modnes.

Frukt som produserer og frigjør etylengass, for eksempel epler, pærer, bananer, avokado, kiwi, papaya og tomater, fortsetter å modnes etter høsting.

Ikke-klimakteriske frukter, for eksempel bjørnebær, sitrus, kirsebær, agurker, paprika, ananas, bringebær og jordbær, fortsetter ikke å modnes etter at de er plukket.

Jordbæroppdrett har en rekke problemer, hvorav det ene er at frukten ofte blir plukket for tidlig. Jordbær har kort holdbarhet og er delikat. Jordbærprodusenter høster for tidlig for å sikre at frukten ikke blir råtten når den kjøpes av kunden på grunn av tidspunktet som kreves for høsting, pakking, distribusjon og detaljhandel.

Jordbær som høstes for tidlig har en hard, grusete tekstur og en sur smak. Fordi jordbær slutter å modne etter høsting, er hvilken frukt som plukkes praktisk talt det kunden får noen dager senere når det gjelder kvalitet.

Enda verre enn umodne jordbær, så tilbys det nå mange jordbær med den øvre delen av frukten hvit (under stilken). I jordbærdyrking blir det hvite området under stammen referert til som ‘hvite albuer’. Temperaturvariasjoner og/eller mangel på ernæring er de vanligste årsakene til hvite albuer. Den hvite delen av jordbæret modnes aldri, og derfor bør forbrukerne unngå å kjøpe jordbær med hvite albuer.

Enten de er produsert i en hydroponisk jordbærfarm som drives inne i et drivhus, eller om de snakker om en jordbærgård utendørs, ligger slike gårder vanligvis i landlige områder borte fra byer. Dette er grunnen til at jordbærbønder vanligvis høster jordbær for tidlig for å omgå tidsbegrensningene for transport og distribusjon.

Teoretisk sett må fruktene dyrkes i urbane sammenhenger for å tilby modne jordbær til markedet og leveres rett fra gården til forhandleren og/eller forbrukeren.

Dette er grunnen til at Agrotonomy for tiden driver et banebrytende vertikalt jordbrukssystem for innendørs jordbær laget i Sør-Spania. Dette er den ideelle jordbærløsningen for jordbær:

Dette innendørs vertikale dyrkingssystemet kan produsere 28 tonn jordbær på 375m2 og 230 tonn på 2500m2.

For å promotere det første intensive innendørs vertikale oppdrettssystemet for jordbær noensinne, har vi slått oss sammen med verdens ledende produsent av hydroponisk jordbærutstyr.

Denne revolusjonerende vertikale jordbærfarmsystemet gjør at du kan vokse frukt i byen. Når vi snakker om innendørs jordbærdyrking i vertikale systemer, vi referer til ‘innendørs’ som i på innsiden av en bygning/varehus (100% kunstiglys).

Vårt vertikale jordbær oppdrettssystem er løsningen for å redusere transitt og mange mellommennene før frukten når målet på grunn av sin plasseffektivitet og høyteknologiske HVAC ulike klimateknologi.

Vår urbane jordbruksteknikk gjør at vi kan dyrke jordbær under tøffe forhold hele året. Frukt kan samles så snart de er modne og leveres samme dag.

Til tross for at våre vertikale jordbærfarmer er helt opplyst av kunstige LED-lys, tilbyr vi en fullt miljøvennlig løsning fordi vi eliminerer flertallet av transport- og håndteringsleddene.

Ønsker du mer informasjon, vennligst klikk på følgende lenke: https://agrotonomy.com/indoor-strawberry-vertical-farms/.